Što te najviše zanima na sajtu?

Posljednji komentari

Zeal & Ardor- "Don't You
Hoće bit još postova?
Glenn Beck and Dave Rubin
Rubin je još jedini norma
Najbolji film 2016: RIGHT
Danas na RTS2 novi Malick
30 najboljih albuma 2016.
Zijev... Zijev x 2
30 najboljih albuma 2016.
Cohen?...Blake?...

Posjetitelji:

ukupno:2133437

Trenutno je 46 čitatelja na sajtu

Svi tekstovi (od 2006.)

Melon Tusk meets Jalex Owens

PDF Ispis

 

Why Tyrants Love to Write Poetry

PDF Ispis

Inevitably, dictators channel their artistic disappointments into politics. Hitler, despite proclaiming a preference for ‘the magic power of the spoken word’ against ‘the syrupy effusions of aesthetic litterateurs’, once imagined himself a Viennese bohemian. Goebbels, who perfected the art form of propaganda, wrote a novel with expressionistic traits, while Pol Pot, educated in Paris, was an admirer of Verlaine’s Symbolist poetry.

OVDJE

 

TAJNA ČUVANA STO GODINA Glava riječkog orla nađena na D'Annunzijevom imanju u Italiji

PDF Ispis

– Kad sam u proljeće 2016. prvi put posjetio Vittoriale, imao sam sreće da su me Federico Simonelli i Simone Don, dvojica znanstvenika i najvećih stručnjaka za D'Annunzijevu Rijeku, proveli kroz vrtove i pokazali mi golemu količinu umjetnina ukradenih iz Hrvatske, rimsko kamenje i kipove iz Zadra, Splita, Solina... U jednoj dvorišnoj prostoriji, na zidu, između drugih predmeta zakucanih za fasadu, a koje je D'Annunzio povješao kao neku vrstu ratničkog plijena, nalazila se i izgubljena glava riječkog orla. Bilo mi je nevjerojatno da nitko živ u Hrvatskoj nije imao pojma da se nalazi tamo. Kontaktirao sam niz hrvatskih medija kako bi objavili priču o pronalasku, ali ni njih nije bilo briga. Pa sam se posvetio analizi cijelog fenomena za svoj TV serijal. Kada sam Vittoriale posjetio 2017., pustili su me da glavu držim u ruci... Nisam siguran da je itko iz Hrvatske od 1919. do danas to imao prilike učiniti. Moja prva reakcija bila je – kako je mala! Ali dodirivati jedan takav komad povijesti uvijek je fascinantna stvar... – rekao nam je Grgić

OVDJE

 

Twilight Of The Yakuza

PDF Ispis

 

Apple Engineer Talks About New 2016 Macbook Pro

PDF Ispis

Klasik, 2 godine kasnije i dalje urnebes! :)

 

Tokyo Idols (2017)

PDF Ispis

Fascinating and sometimes creepy look at the bizarre world of teen idols in Japan and their fanatical middle-aged devotees. Reveals how otaku (pop culture geeks) choose the escapist fantasy provided by these budding starlets, some as young as 10, over relationships with real women. An uncomfortable yet compelling watch.

 

Coheed and Cambria: The Gutter (official visualizer)

PDF Ispis

 

ISIL is using the language barriers within its ranks to evolve jihad beyond Arabic

PDF Ispis

It seems that the operational simplicity of having everyone in a katiba speak the same language also had a downside: It created an insularity among some fighters, who were perceived as running their own agenda. Abu Khaled, who also speaks French, told Weiss he had put together a proposal for a francophone katiba, but that it wasn’t approved. Previous problems were cited with an all-Libyan katiba that had proven more loyal to its own emir (leader) than to ISIL, and also with Russian-speaking katibas that had a tendency to go rogue. To avoid rifts and create a coherent army, ISIL now seemed to feel, it was better to get people to exchange cultures and languages.

Odličan tekst - ovdje

 

Kolica vs rokenrol - pogodi tko pobjeđuje?

PDF Ispis

 

Žuti titl - arhiv

PDF Ispis

Sretan USKRS! Postojao je više od 10 godina i zauvijek promijenio filmsku svijest u regiji. Kakav ride je to bio! Onda je nestao i ogromna količina ljudi me napala s pitanjima di je, zašto je, kako je... Nije ga bilo. No od danas je - uskrsnuo! Žuti titl je živ!
Zuti-titl.com je otišao u neplaniranu mirovinu prije godinu i pol jer je (oduvijek) bio neprofitan i mogao je živjeti sve dok nije postao preveliko financijsko i vremensko opterećenje. No, od danas je opet ŽIV! Doduše, ne i aktivan, nego živ u smislu arhive. Bilo bi stvarno tragično da 10 godina ovako bogate arhive nestane u crnoj rupi interneta pa sam tako uspio "prištekati" kompletnu arhivsku građu sitea na svoj web. OK, gotovo kompletnu, fali pun k fotki, neki eksterni linkovi s mrtvi, ali gotovo sve što je Žuti titl objavio na svojoj pokojnoj domeni sada možete pronaći na http://zutititl.velimir-grgic.com i uživati u desetak godina recenzija, intrervjua, velikih specijala... Za nostalgičare i neke nove klince. Sve je tu: intervju s Friedkinom od prije četiri godine, Doyle iz 2006., specijali o Kitanu, Miikeu i Kim Ki Duku pisani dok još nitko (pa ni mi sami) nije znao o kakvim je veličinama zapravo riječ, a o tisućama stranica recenzija naslova za koje ni sam ne znam gdje bi ih više našao i pogledao neću ni trošiti riječi. Zato vi ne trošite klikove. Uživajte u uskrsu! :)

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 520